Backpacken in Cuba

Backpacken in Cuba

Cuba is zeker geen gewoon Backpack land. Het is op geen enkele manier te vergelijken met andere populaire backpack bestemmingen in Azië en Zuid-Amerika. De politieke situatie, het openbaar vervoer en de toeristen munt maken het voor een backpacker niet makkelijk. Daar staat tegenover dat het ook in geen enkel ander land zo makkelijk is om in contact te komen met de lokale bevolking. Het is in Cuba namelijk heel normaal om bij de mensen thuis te slapen in zogenaamde Casa’s particular.

Veiligheid

In geen ander land in de Cariben bent u als backpacker zo veilig als in Cuba. De Cubaanse staat ziet er streng op toe dat reizigers zich veilig voelen: er staan hoge straffen op het beroven en lastig vallen van buitenlandse gasten. Ook zult u in tegenstelling tot andere Latijns Amerikaanse landen weinig last hebben van drugs overlast. Het gebruik en bezit van drugs is in Cuba ten strengste verboden.

Vervoer

Het vervoer in Cuba is voor een zelfstandige backpacker niet erg goed geregeld. Openbaar vervoer is namelijk niet toegankelijk voor westerlingen. Zelfs voor de Cubanen zelf is het erg lastig om van A naar B te komen wanneer ze zelf niet over een auto beschikken. Er staan op iedere straathoek hordes mensen tot ze worden opgepikt door grote trucks, staat bussen of auto’s van de staat die in het bezit zijn van Cubanen. Deze laatste zijn verplicht om mensen mee te nemen die staan te wachten. Als westerse toerist wordt het niet op prijs gesteld om op de Cubaanse manier te reizen: u bent dus aangewezen op dure toeristen bussen of taxi’s.

Slapen bij de Cubanen thuis

Backpackers slapen in Cuba voornamelijk in Casas particular. Dit zijn huizen van Cubanen die een vergunning hebben om toeristen onderdak te bieden. Voor vele reizigers zijn deze ervaringen bij de Cubanen thuis de meest memorabele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *