Trinidad

Trinidad

Trinidad: Alle vakantie ingrediënten van Cuba in één stad
viva-cuba-trinidad-plaza Trinidad is een bestemming die absoluut niet aan uw lijstje mag ontbreken wanneer u een rondreis door Cuba maakt. De stad ligt in het midden van de Cubaanse zuidkust en is door UNESCO uitgeroepen tot Wereldmonument. Het is dan ook niet voor niets dat deze stad – op Havana na- de meeste toeristen trekt. Het sfeervolle Trinidad kenmerkt zich door zijn gekleurde straatjes, schitterende koloniale panden en ontspannen sfeer. Trinidad is de op twee na oudste stad van Cuba en heeft hierdoor talloze mogelijkheden tot historische bezienswaardigheden en musea. Buiten de rijke geschiedenis die Trinidad te bieden heeft, zijn er nog talloze andere reden om de stad te bezoeken. Wellicht dat u een rondreis door Cuba maakt omdat u van het strand, muziek en/of dansen houdt. In al die gevallen bent u in Trinidad ook aan het goede adres. Kortom, Trinidad bevat alle vakantie-ingrediënten die Cuba te bieden heeft.

Torre de Manaca-Iznaga: Een reis door de suikerhistorie van Cuba
Gedurende de 17e en 18e eeuw was de suikerproductie één van de belangrijkste industries in Cuba. Trinidad was het centrum van de suikerproductie en vele rijke grondbezitters en kooplieden vestigden zich in Trinidad om deze reden. De suikerindustrie draaide op slavernij. De restanten van deze periode zijn nog goed zichtbaar in en rondom de stad. Vanaf het station van Trinidad kunt u een oude stoomtrein pakken naar Manaca-Iznaga. Hier vindt u de vallei van suikermolens waar onder andere de 45 meter hoge toren “Torre de Manaca-Iznaga” in tact is gebleven. Vanuit deze wachttoren werden slaven in de gaten gehouden om te controleren of zij wel hard genoeg doorwerkten. U heeft de mogelijkheid om viva-cuba-trinidad-uitzicht deze toren te beklimmen en vanuit de top te genieten van het prachtige uitzicht dat zij biedt. Wanneer u last heeft van hoogtevrees, kunt u uzelf vermaken aan de voet van de toren. Hier zijn talloze kraampjes te vinden waar u voor een prikkie handgemaakte kleding, sierraden, tassen en tafelkleden kan kopen. Als u dorst heeft gekregen van al dat shoppen, drinkt u dan vooral een glas guarapo, oftewel een glas sap van suikerriet. U vindt hier namelijk de enige oorspronkelijke suikerrietpers die in Cuba bewaard is gebleven.

Trinidad by night: Cuba libres, Mojito’s & muziek
Als u in de avonduren door Trinidad wandelt, komt u de Cubaanse muziek en de geur van rum van elke straathoek tegemoet. Een aanrader is om ’s avonds een bezoek te brengen aan de trappen van “Casa de la música” vlakbij “Plaza Mayor”. Hier treden elke avond artiesten op die u voorzien van Cubaanse livemuziek en dans. U kunt de artiesten bewonderen vanaf het bijgelegen terras of de trappen waar locals en toeristen zich gezamenlijk mengen. Op de trappen wordt u, tevens als op het terras,voorzien van de benodigde cuba libres en mojito’s, een gezellige avond voor zowel jong als oud gegarandeerd. Wanneer de avond hier op zijn einde loopt en u nog tot in de vroege uurtjes wil genieten van de Cubaanse sfeer, neem dan vooral een bezoek aan de discotheek “Las Cuevas”. Deze discotheek zit verstopt in een enorme grot die in de oorlogstijd als ziekenhuis fungeerde.

Relaxen op een bountystrand in Cuba: Dat is pas vakantie!
viva-cuba-trinidad-zee Als u even lekker bij wil komen van alle dagtripjes en mojito’s, kunt u vanuit Trinidad uitstekend naar het strand toe. De Caribische zee ligt namelijk slechts op 10 km afstand van de stad. U kunt het strand bereiken door uzelf door een taxi, fietstaxi of paardenkoets te laten vervoeren. Een andere optie is om een fiets te huren in Trinidad en er naar toe te fietsen. Eenmaal aangekomen bij de kustlijn heeft u de keuze uit “Playa Ancón” of uit één van de vele prachtige en intieme strandjes die nog niet ten onder zijn gegaan aan het massatoerisme. Playa Ancón is een schitterend zandstrand omringd door palmbomen gelegen aan een helderblauwe zee. De zee leent zich uitstekend voor een Cubaans snorkel- of duikavontuur. U kunt uiteraard ook gewoon een bedje huren en lekker op het strand blijven liggen, dat is pas vakantie!

[Show as slideshow]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *