Santa Clara

Santa Clara

Santa Clara: “Hasta la victoria Siempre”
Santa Clara ligt 276 km ten oosten van Havana, goed bereisbaar dus mits u een auto in uw bezit heeft of een taxi kan betalen. Indien dit het geval is, neemt u dan het advies aan om een bezoek te brengen aan Santa Clara. De vreugde begint al tijdens de reis van Havana naar Santa Clara toe. Ten oosten van Varadero begint het groene landbouwgebied van Cuba, dit levert u een uitzicht op suikerrietplantages, rijstvelden, groentekwekerijen, boomgaarden en grote veeboerderijen op. Een prachtige rit waarbij u meteen een goede indruk van het Cubaanse plattelandsleven krijgt. De provinciehoofdstad Santa Clara telt circa 210.000 inwoners. De verscheidenheid van landbouw, vissersdorpjes, koloniale plaatsen, bergen en het levendige centrum van de stad zal een mooie toevoeging aan uw rondreis door Cuba zijn.

Het centrum van Santa Clara: Levendig en opgewekt

Santa Clara kent een grote studentenpopulatie, mede hierdoor heeft de stad een opgewekt en levendig centrum. Het hoofdplein “Parque Vidal” is voorzien van een muziektent en een monument voor de vrijheidsstrijder Leoncio Vidal, waarnaar het park vernoemd is. Aan de noordkant van het plein is “Museo de Artes Decorativas” gehuisvest in een prachtig koloniaal pand. In het museum vindt u Cubaanse koloniale kunst uit de 19e eeuw. Op het plein treft u ook “Teatro La Caridad”, een theater en nationaal monument afkomstig uit het jaar 1880. Als u het plein aan de noordkant verlaat, komt u terecht op de boulevard van Santa Clara. De boulevard is omgeven door koloniale lantaarns en banken, wat het een sfeervolle uitstraling geeft. U vindt hier tevens een winkelgebied waar u uzelf ten goede kan doen aan wat souvenirs van uw mooie vakantie in Cuba.

Plaza de la Revolución

Als u tijdens uw rondreis in Cuba een indruk wil krijgen van de Cubaanse revolutie, bent u in Santa Clara aan het goede adres. In het zuiden van Santa Clara vindt u het plein “Plaza de la Revolución”. Op dit plein worden de meeste revolutionaire bijeenkomsten gehouden. Van veraf zal u het kolossale bronzen beeld van Che Guevara al zien staan. Het monument herdenkt aan de slag om Santa Clara waarbij Che Guevara zijn arm brak, dit verklaart dan ook de mitella die op het monument bij hem is afgebeeld. Onder het beeld staat de welbekende revolutionaire leus “Hasta la victoria Siempre” wat betekent “voor altijd op naar de overwinning”. Na de overname van de stad Santa Clara, hield Batista (de toenmalige dictator van Cuba) het voor gezien en vluchtte hij naar Havana en vanuit daar het land uit. Fidel Castro verkondigde ondertussen de overwinning aan van de Cubaanse revolutie. Achter het beeld vindt u het “Mausoleo” waar de stoffelijke resten van Che Guevara en medestrijders zijn begraven.

Caibarién: Een vissershaven uit de oude glorie van Cuba

Als u genoeg tijd heeft tijdens uw vakantie om vanuit Santa Clara een dagtripje te maken, neemt u dan een bezoek aan de vissershaven “Caibarién” (55 km ten zuidoosten van Santa Clara). Vanuit deze haven kunt u een visexcursie maken, een dagje naar het strand toe of naar het eilandje “Cayo Conuco” dat bekend staat om de vele dieren- en plantensoorten die er aanwezig zijn. De boottocht duurt slecht vijftien minuten. Op het eiland kunt u vissen, paardrijden, genieten van de omgeving, zwemmen, zonnen en blijven slapen in hutten op het strand. Een onvergetelijke ervaring om aan uw rondreis door cuba toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *