Beste reisperiode

Beste reisperiode

Wanneer kun je nu het best naar Cuba op vakantie gaan? Dit is een veelgehoorde vraag. Dit hangt natuurlijk sterk af van de weersomstandigheden. Daarom is het goed te kijken naar het klimaat en welke invloed dit heeft op het weer. Door zijn geografiche ligging kent Cuba twee perioden; het droge seizoen en het regenseizoen:

  • Droog seizoen (hoogseizoen): november tot en met april
  • Regenseizoen: mei tot en met oktober

Beste reisperiode

De beste reisperiode is natuurlijk het droogseizoen. Op dat moment ben je het meest verzekerd van goed weer. Maar ook het regenseizoen is nog prima te bereizen. Zelfs in deze periode schijnt de zon nog voor een groot deel van de dag (zo’n 6 tot 9 zonne-uren zijn redelijk normaal), zeker in de zomermaanden is het weer redelijk oke. Zoals op vele tropische locaties zijn de buien in het regenseizoen ook hier vaak pittig en kort. Dit komt door de sterke windstromen op grote hoogte in de lucht die de bewolking vaak net zo snel weer laten verdwijnen als ze verscheen. Niet zelden breekt een donkergrijze lucht binnen een uurtje weer volledig open tot een blauwe lucht.

JFMAMJJASOND
Temperatuur (min)181819202223232323222019
Temperatuur (max)272829303131323332312927
Neerslag (dag/mnd)65659131413151286

Hoogseizoen

Het hoogseizoen loopt van november tot en met april. Deze periode is de temperatuur aangenaam en is het veelal droog. Doordat deze periode het populairst is, zullen de prijzen wat hoger liggen en is reserveren vooraf nodig om verzekerd te zijn van een accommodatie of vervoer.

Laagseizoen

Het laagseizoen is de periode dat de kans op regen het meest aanwezig is, al komt het niet vaak voor dat het veschillende dagen achter elkaar blijft regenen. De temperaturen zijn gedurende deze maanden op het hoogst, net als de luchtvochtigheid. Deze omstandigheden maken de maanden juli tot en met september de minst populaire maanden voor een reis naar Cuba.

Tussenseizoen

Tussen het hoofd- en laagseizoen zijn de maanden mei en oktober een goed alternatief. Gedurende deze maanden is de regenperiode nog niet begonnen of net voorbij. En omdat deze maanden buiten het hoogseizoen vallen, is het aanzienlijk rustiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *