Rondreis door Cuba

Rondreis door Cuba

Cuba heeft veel te bieden. Van bijzondere stranden tot de leukste plaatsjes en spectaculaire natuur, over het hele eiland verspreid liggen de meest spectaculaire bestemmingen. En daarnaast heeft ieder dorpje zijn geheel unieke uitstraling. Wie echt alles uit zijn of haar bezoek aan dit land wil halen kan het best een rondreis door het land boeken waarbij verschillende plaatsen worden aangedaan. U ontdekt bijzondere plekjes en ervaart het rondreizen door een uniek land met eigen cultuur.

Georganiseerde rondreis

Een georganiseerde rondreis door Cuba heeft vele voordelen. Zo hoeft u tijdens uw vakantie niks zelf te regelen, bent u altijd onder begleiding van een Nederlandstalige gids, slaapt u in goede hotels en reist u in comforabele bussen. Het grote aantal Nederlandse toeristen dat jaarlijks naar Cuba gaat heeft er voor gezorgd dat de reisorganisaties een groot aanbod rondreizen aanbied tegen een scherpe prijzen. Het toerisme is voor Cuba een belangrijke inkomstenbron en daardoor zijn de omstandigheden voor westerse toeristen de laatste jaren enorm verbeterd. De hotels zijn van uitstekende klasse, de bussen bieden goed comfort en er is een ruim aanbod aan restaurants in de meeste plaatsen. Het grote aanbod rondreizen door Cuba maakt het echter voor u wel lastig kiezen. Het aanbod varieert van een 9-daagse Cuba rondreis in de omgeving van Havana tot aan een 28-daagse rondreis waarbij u door het hele land reist met tussendoor rustdagen aan de Caribische Zee.

Populaire rondreizen

9/12 daagse rondreis Cuba

Bij de meeste reisorganisaties is de minimum lengte van een rondreis Cuba 9 dagen. Natuurlijk raden wij aan om langer te gaan, maar mocht voor u 9 dagen toch echt het maximum zijn dan kunt u er vanuit gaan dat het een druk reisschema zal worden. Als u een 9 daagse rondreis wil boeken en nog nooit eerder in Cuba bent geweest dan raden wij het westelijke gedeelte van het eiland aan: een bezoek aan de hoofdstad Havana mag natuurlijk niet ontbreken. Na 1 of 2 dagen de attracties van de stad bekeken te hebben bent u toe aan wat rust. Op 3 uur rijden van Havana ligt de Valei van Viñales in de provincie Pinar del Rio. In tegenstelling tot Havana bevindt u zich nu op het platteland waar de tabaksplant groeit die als grondstof dient voor de beroemde Cubaanse sigaar. Na enkele dagen genieten van natuur zult u het niet erg vinden om weer verder te reizen naar het druk bezochte zestiende eeuwse Trinidad. Hier kunt u coloniale kerken bezoeken, tot midden in de nacht de salsa dansen of gewoon even lekker bijkomen op het strand. Na Trinidad zal het grootste gedeelte van u reis er al weer op zitten en zult u weer terug rijden richting Havana. Op de terugweg kunt u het memorial van Che Guevara nog bezoeken in Santa Clara of nog een dagje bijkomen op het strand van Varadero.


Individuele 9 daagse rondreis – onze tip voor compleetste reis:

rondreis cuba
Ga zelf op stap! Deze rondreis brengt je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden in west-Cuba, het populairste stuk van het eiland. Steden die op de planning staan: Varadero, Havana, Viñales Vallei, Cienfuegos, Trinidad, Sancti Spiritus, Santa Clara en Varadero. Alles voor je verzorgd, maar wel lekker zelf op reis.

complete rondreis west-cuba 9 dagen
Bij de reis inbegrepen zijn:

  • Huurauto
  • Overnachtingen (Casas Particulares mogelijk)
  • Alle highlights van West-Cuba
  • Naar keuze met chauffeur en gids

Bekijk deze reis


14/21 daagse rondreis Cuba

Wanneer u voor 2 of 3 weken naar Cuba gaat dan kunt u bovenstaande programma op verschillende manieren uitbreiden. Als u van duiken houd dan is het zeker aan te raden om naar Maria La Gorda in Pinar del Rio te reizen. Dit kunt u doen tijdens een dagtrip vanuit Vinales of u kunt meerdere dagen verblijven in het resort aan zee. Ook de eilandjes noordelijk van het land zijn het bezoeken waard. U vind daar hagelwitte stranden en luxe all in resorts. Daarnaast heeft u voldoende tijd om ook het oosten van het eiland te verkennen. Santiago de Cuba en Baracoa zijn elk unieke bestemmingen die niet mogen ontbreken aan u rondreis wanneer u voor 2 of 3 weken in Cuba op vakantie bent. Wij raden u wel aan om dan vanuit het oosten terug te vliegen.

Rondreizen via reisorganisatie

Kiest u liever voor een volledig verzorgde rondreis waarbij de reisorganisatie zorg draagt voor accommodaties, vervoer en alle overige aandachtspunten van uw reis? Kies dan voor een volledig verzorgd arrangement van een van de touroperators die deze pakketten in Cuba bieden:

Rondreis Cuba via TUI

Bij veel reisorganisaties zijn ook groepsrondreizen door Cuba te boeken.

Zelf rondreizen

Voor de wat avontuurlijker ingestelde reiziger is een rondreis door Cuba ook prima zelf te organiseren. Transport is vaak redelijk goed te vinden en een plaats voor overnachten vinden is veelal geen probleem. Het vergt wel wat flexibiliteit, afspraken zijn in Cuba niet zelden weinig waard. Bussen rijden wanneer ze willen, een reservering is geen garantie voor een plaats en dankzij de zeer beperkt internettoegang in het land is het online boeken van een overnachting veelal niet mogelijk. Voor wie avontuurlijk ingesteld is, biedt een zelf geplande rondreis het absolute gevoel van vrijheid!

Lees meer:

Vervoer in Cuba

Overnachten in Cuba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *