Varadero

Varadero

Varadero: De plaats voor een ultieme strandvakantie!
Als u op zoek bent naar een locatie voor een prachtige strandvakantie, bent u in Varadero aan het goede adres. Het kilometers lange strand van Varadero is hagelwit, staat vol met palmbomen en bevindt zich naast een helderblauwe zee. Het strand wordt dan ook als één van de mooiste in de Cariben beschouwd. Buiten het prachtige strand, zal u nergens anders in Cuba zoveel restaurants, nachtclubs, luxe hotels en winkels vinden als in Varadero. Kanttekening is echter wel dat u in Varadero niet veel meekrijgt van de authentieke sfeer van Cuba. Wanneer u hier niet naar op zoek bent, maar simpelweg op zoekt bent naar een prachtige locatie voor een strandvakantie, kunt u met een gerust hart naar Varadero komen. Uiteraard is het ook een heerlijke plek om een rondreis door Cuba op een ontspannen manier af te sluiten.

Overigens is het tevens mogelijk om enkel een dagje Varadero te bezoeken. Vanuit Havana rijden er vier bussen per dag en worden er veelal vanuit hotels excursies naar Varadero aangeboden.

Restaurant Casa de Al: Misdadig lekker Cubaans eten

Tijdens een vakantie in de hotels van Varadero verblijft u dikwijls all inclusive. Wanneer u toch de behoefte voelt om een keer buiten de deur te gaan eten, neemt u dan een kijkje in restaurant Casa de Al. Het restaurant is gegrondvest in een pand dat vroeger eigendom was van de beruchte Amerikaanse gangster Al Capone. In de jaren dertig en veertig reisden vele investeerders af naar Varadero om hier casino’s en hotels te bouwen. Deze investeerders bestonden veelal uit maffialeden die van corrupte Cubaanse ambtenaars toestemming kregen om in Varadero te mogen bouwen, zo ook Al Capone. “Al met Al” heeft dit voor de hedendaagse toerist een restaurant opgeleverd waar u kunt genieten van de Cubaanse keuken en een geweldig uitzicht op zee.

Xanadú: Al een populair vakantiehotel in Varadero vanaf 1930

De opkomst van het toerisme in Varadero ontwikkelde zich rond 1870 toen de inwoners van nabijgelegen gebieden steeds vaker in Varadero bleven slapen. Aan de noordkust van het strand werden de eerste simpele houten huisjes voor deze toeristen gebouwd. Al snel kregen andere Cubanen hier hoogte van en vetrokken er regelmatig ossenkarren vanuit Havana om deze Cubanen naar Varadero te vervoeren. In 1930 heeft de rijke Amerikaan Alfred Irénée Du Pont een extreem luxe vakantiehuis voor zichzelf laten bouwen aan het strand van Varadero. Dit vakantiehuis fungeert momenteel zowel als boetiekhotel als visrestaurant. De extravagante inrichting van Xanadú verkeerd nog in de originele staat en is zeer zeker een kijkje nemen waard. De bar op de bovenste verdieping biedt een schitterend uitzicht op de Atlantische oceaan en onder het genot van een drankje geeft deze locatie tijdens zonsondergang u het ultieme vakantiegevoel.

Parque Retiro Josone: Even geen strand meer, maar een meer

Wanneer u tijdens uw vakantie in Cuba enkel in Varadero verblijft, kan het u overkomen dat u op een gegeven moment genoeg strand heeft gezien en erop uit wil! In dit geval kunt u een bezoek brengen aan het stadspark “Parque Retiro Josone”. In dit park vindt u naast een zwembad, restaurants en een discotheek ook een meer. Aan dit meer hebben verschillende watervogels waaronder flamingo’s zich genesteld die u zowel wandelend als per boot kunt bewonderen. Er worden bootexcursies aangeboden, maar het is ook mogelijk om zelf een bootje te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *