Strandvakantie in Cuba

Strandvakantie in Cuba

De kustlijn van Cuba is maar liefst 5.746 kilometers lang met meer dan 250 stranden. Dat Cuba een populaire bestemming is voor strandvakanties is dan ook niet gek. De noordelijke kustlijn van Cuba wordt voornamelijk gekenmerkt door gouden zandstranden met turquoise water wat een sterke aantrekkingskracht heeft op vele toeristen. De zuidelijke kustlijn is wat dat betreft minder ontwikkeld maar daardoor juist wel een perfecte bestemming om tot rust te komen.

All-inclusive resorts

All-inclusive strandbar Cuba
Bekijk aanbod all-inclusive aanbiedingen in Cuba

Een strandvakantie in Cuba betekent voor veel mensen een verblijf in een all-inclusive resort met de daarbij behorende ontspanning en luxe. De grote bekende badplaatsen van Cuba zijn daarvoor een prima bestemming. De all-in resorts die je in Cuba vindt, zijn zeer luxe en aangepast aan de Westerse normen. De meeste resorts beschikken over zwembaden, watersportfaciliteiten, duikcentra, entertainment, restaurants en winkels waar allerlei westerse luxe artikelen te koop zijn.

Populaire strandvakanties in Cuba

Cuba telt tientallen prachtige stranden. Veel van deze stranden bevinden zich op zogenaamde Cays: kleine eilandjes langs de kust. In Cuba zijn deze vaak verbonden met het vasteland. hieronder een top 5 van de mooiste stranden van Cuba.

Strandvakantiebestemmingen in Cuba

A Varadero
Op nog geen 2 uur rijden van de hoofdstad Havana bevindt zich Varadero. Het is de populairste badplaats van Cuba en dat is ook niet gek. Het strand is een groot schiereiland van 20 km met helder ondiep water een verscheidenheid aan flora en fauna. De perfecte plek voor een strandvakantie in Cuba wanneer u ook nog wat cultuur wilt proeven in de Cubaanse Hoofdstad.

Bekijk hotels in Varadero

B Cayo Coco
Voor de noordkust van Cuba en genesteld in een van de mooiste koraalriffen van de wereld ligt het eiland Cayo Coco. Wilt u tijdens uw strandvakantie ook nog iets ondernemen, dan biedt de 27 km kustlijn voldoende activiteiten. De ideale plek voor snorkelen, duiken en vogels spotten. Het eiland herbergt een kolonie flamingo’s van maar liefst 30.000 stuks. Wilt u een actieve strandvakantie in Cuba, dan bent u in Cayo Coco op het juiste adres!

C Cayo Santa Maria
Naast Cayo Coco ligt het kleine Cayo Santa Maria. Het strand zelf is een van de meest rustige in Cuba en strekt zich uit over 13 km zeer fijn wit zand. Het eiland is aangewezen als UNESCO reservaat: een prachtige plek voor een strandvakantie.

D Holguin: Guardalavaca
Aan de Atlantische oceaan in het Oosten van Cuba ligt het strand van Guardalavaca. Met nog geen 3 kilometer lang is het een van de kleinste stranden van het eiland, maar daardoor niet minder het bezoeken waard. Het strand word beschermt door koraalriffen op 300 meter uit de kust. Net als alle andere strandvakantie bestemmingen van Cuba is ook Guardalavaca een geweldig gebied om te duiken. Guardalavaca is te bereiken vanuit Holguin waar zich een internationaal vliegveld begeeft waarop gevlogen kan worden vanuit Nederland.

Bekijk hotels in Holguin

Bekijk hotels in Guardalavaca

E Cayo largo
Aan de zuidkant van Cuba, ten oosten van het grotere Isla de Juventad ligt het zeer kleine Cayo Largo. Het eiland is te bereiken via de kleine luchthaven of met de boot. Er zijn slechts een handvol hotels, enkele restaurants en geen drukke winkelcentra waardoor het nog bijna volledig onbedorven is door het toerisme. Wilt u echt een strandvakantie om volledig bij te komen dan gaat dat zeker lukken op Cayo largo. Vanuit Cayo Largo kunt u ook makkelijk eilandhoppen naar de naburige eilandjes.

Eén gedachte over “Strandvakantie in Cuba

  1. Als strandliefhebber waan je jezelf in een paradijs in Varadero! Het fijne, witte zandstrand van Varadero, van maar liefst 21 kilometer lang, behoort tot een van de mooiste ter wereld! Het strand is erg schoon en loopt langzaam af in de helderblauwe zee. Naast zonnen en zwemmen, kan je in de omgeving van Varadero ook perfect golfen, surfen en snorkelen. Vanwege het mooie strand is Varadero een van de populairste vakantiebestemmingen op Cuba. Varadero fungeert daarnaast als uitvalsbasis voor een bezoek aan o.a. Havana (ca. 2 uur rijden) en Trinidad (ca. 3,5 uur rijden). Een auto huren tijdens je vakantie naar Cuba is prima te doen. Wel adviseren wij je om alleen overdag (met daglicht) te rijden vanwege het gebrek aan lantaarnpalen en de kwaliteit van het wegdek (hobbels, kuilen en scheuren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *