Reisbestemmingen

Reisbestemmingen

Cuba is een land dat voor ieder wat wils te bieden heeft. Het land bestaat uit prachtige landschappen, schitterende koloniale panden, oogverblindende stranden en heeft daarnaast een interessante cultuur en geschiedenis. Enerzijds karakteriseert Cuba zich door de ontspannen sfeer, rum, sigaren en muziek, anderzijds kenmerkt Cuba zich als een land met een verouderd communistisch stelsel, politieke onderdrukking en beperkte vrijheden voor de bevolking. Door deze combinatie van factoren is Cuba zowel geschikt voor een rondreis, als voor een strandvakantie als voor een stedentrip.

Havana

De bruisende hoofdstad van Cuba

old havana

Havana is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De sfeer van de stad typeert zich door de oude Amerikaanse auto’s op de weg, de bejaarden muzikanten, de dikke Cubaanse sigaren en de prachtige koloniale gebouwen.

Alles over Havana

Pinar del Rio / Viñales

Het platteland van Cuba

Viñales

Deze westelijke provincie is één van de mooiste van Cuba. Dit is het gebied waar de beroemde Cubaanse sigaren worden geteeld en boeren de akkers nog ploegen met ossen. Het biedt daarnaast prachtige witte stranden en één van de mooiste duikplekken van Cuba.

Tips voor Viñales

Trinidad

Een karakteristieke koloniale stad

Trinidad

Het sfeervolle Trinidad kenmerkt zich door zijn gekleurde straatjes, schitterende koloniale panden en ontspannen sfeer. Trinidad is de op twee na oudste stad van Cuba en heeft hierdoor talloze mogelijkheden tot historische bezienswaardigheden en musea. Het biedt daarnaast verschillende uitgaansgelegenheden.

Meer over Trinidad

Santa Clara

De Cubaanse revolutie

Santa Clara

In Santa Clara is de Cubaanse revolutie overwonnen waardoor de stad een rijke historie heeft die u onder andere terugvindt in monumenten en musea. Santa Clara biedt u daarnaast een verscheidenheid van landbouw, vissersdorpjes, koloniale plaatsen, bergen en een levendig centrum.

Tips Santa Clara

Cienfuegos

de parel van het zuiden

Cienfuegos

Aan de baai staat het Castillo de Jagua, ooit gebouwd om de piraten vanuit de Caraïbische zee tegen te houden. Met de vele traditionele gebouwen en bouwwerken is deze stad zeker een bezoekje waard!

Alles over Cienfuegos

Varadero

Het mooiste strand van Cuba

Varadero Cuba

Als u op zoek bent naar een locatie voor een prachtige strandvakantie, bent u in Varadero aan het goede adres. Het kilometers lange strand van Varadero is hagelwit, staat vol met palmbomen en bevindt zich naast een helderblauwe zee. Het strand wordt dan ook als één van de mooiste in de Cariben beschouwd. Buiten het prachtige strand, zal u nergens anders in Cuba zoveel restaurants, nachtclubs, luxe hotels en winkels vinden als in Varadero.

Meer over Varadero

Sierra Maestra

Beklim de Pico Turquino

Sierra Maestra bootterminal

Wanneer u op zoek bent naar een uitdaging dan kan u deze vinden in de Sierra Maestra. Daar ligt namelijk de hoogste berg van Cuba. De Pico Turquino. Vanuit het bergdorpje Santo Domingo worden dagelijks tochten georganiseerd naar de top. Deze tocht duurt twee dagen en u zult overnachten in een berghut.

Lees hier meer over de Sierra Maestra

Santiago de Cuba

Muziek, kunst en cultuur

Santiago de Cuba
Santiago ligt aan een prachtige baai waarvan de hellingen zijn bedekt met suikerriet- en koffieplantages. Als u tijdens een rondreis door Cuba op zoek bent naar muziek, kunst en cultuur, bent u in deze levendige stad aan het goede adres. Santiago ademt deze begrippen immers uit.

Lees hier meer over Santiago de Cuba

Baracoa

Nostalgisch plaatsje aan Caribische zee

Baracoa
Baracoa karakteriseert zich als een gemoedelijk en nostalgisch plaatsje met een prachtige omgeving aan de Caribische zee. De afgelegen ligging van Baracoa -1070 km van Havana- draagt eraan bij dat Baracoa een eigen identiteit heeft ontwikkelt. Deze identiteit onderscheid zich in het bijzonder in de keuken.

Lees hier meer over Baracoa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *