Vliegtickets naar Cuba

Vliegtickets naar Cuba

Heeft u besloten op vakantie te gaan naar Cuba? Leuk, daar krijgt u geen spijt van! Dan kunt u nu de reis vorm gaan geven en natuurlijk de vliegtickets gaan boeken. Vanuit Nederland zijn er verschillende mogelijkheden qua vluchtmaatschappijen en luchthavens waar u kunt landen in Cuba. Op deze pagina aandacht voor alles rondom het vliegen naar Cuba en het boeken van de vliegtickets.

Welke bestemming?

Cuba wordt vanuit Nederland op verschillende luchthavens bevlogen. De meest gekozen bestemming is Havana omdat dit de enige luchthaven is waar vanaf Schiphol rechtstreeks op gevlogen wordt.

 

✈ Havana

Vluchttijd (rechtstreeks): ✈ 10:30 uur

Havana op kaart Cuba

klmBoek tickets via KLM

Een vlucht naar Havana is meestal rechtstreeks met bijvoorbeeld KLM. Een rechtstreekse vlucht neemt ongeveer 10 uur in beslag en is vaak voor rond de 700 euro te boeken. Wilt u minder uitgeven? Dan is een vlucht met een tussenstop (bijv. in Mexico, Canada of Parijs) een optie, al loopt de reistijd vaak wel tot het dubbele op hierdoor.

✈ Varadero / Holguin

Vluchttijd (met tussenstops): ✈ v.a. 14-15 uur

Varadero en Holguin op kaart Cuba

Wanneer u het niet erg vindt wat langer onderweg te zijn en een tussenlanding te hebben kunt u ook kiezen voor een vlucht met 1 tussenstop naar Varadero of Holguin. Varadero is met een tussenstop in de Frankfurt (heen of terug) of Manchester (terugvlucht) vaak prima binnen 14 a 15 uur te bereiken. Via 1 tussenstop in Panama is ook Holguin bereikbaar, maar de reistijd en de kosten voor deze vlucht liggen vaak aanzienlijk hoger.

 

Kosten vliegticket

De kosten voor een retour vliegticket lopen sterk uiteen, afhankelijk van het aantal tussenstops, de luchthaven van bestemming en de vluchttijden. Een retourtje Havana (rechtstreekse vluchten via KLM) zijn in een groot deel van het jaar mogelijk voor zo’n 700 euro. Het is echter ook mogelijk voor prijzen tot net iets meer dan 400 euro naar Cuba te vliegen, al kun je dan rekenen op reistijden tot 30 uur en vaak twee tussenstops.

Vliegticket boeken

Klaar om te boeken? Vergeet niet de benodigde documenten te regelen voor uw reis! Denk hier tijdig aan, de aanvraag kost soms enkele dagen tot een week. Lees hier alles over de benodigde documenten.