Pinar del Rio / Viñales

Pinar del Rio / Viñales

Een rondreis door Cuba zonder een bezoek aan Pinar del Rio is als een mojito zonder rum. Op een relatief korte afstand van de hoofdstad Havana bevindt zich het Cubaanse platteland met de provincie Pinar del Rio. Dit is het gebied waar de tabak voor de beroemde Cubaanse sigaar geteeld wordt, een van Cuba’s beste duikplekken: Maria la Gorda zich bevindt en u kunt genieten van de prachtige omgeving van Vinales en Las Terazas. Door de korte afstand ten opzichte van Havana ontvangt het gebeid veel dagtoeristen. Boekt u echter een langere rondreis dan zult u ongetwijfeld een aantal nachten in Pinar del Rio verblijven. Ook voor de individuele reiziger is het gebied ideaal vanwege het grote aanbod casa’s particular en het feit dat er op korte afstand erg veel moois te zien is. De meeste rondreizen die door de regio gaan zullen zeker door de Vallei van Vinales gaan: hier ziet u spectaculaire heuvels die u doet denken aan de pre historie, grotten en tabaks plantages. Wilt u duiken op een van Cuba’s beste duikplekken of lekker relaxen op een prachtig strand dan bezoekt u Maria La Gorda.

Vallei van Viñales: Prachtige natuur op 3 uur van Havana

Op drie uur reizen vanaf Havana bevindt zich het dropje Vinales, bekend van de Vallei van Viñales (Valle de Viñales). Dit stuk natuur is gekenmerkt door adembenemende uizichten en is niet voor niets uitgeroepen tot nationaal monument van Cuba. Het is natuurlijk niet voor niets de belangrijkste reden dat het dorpje zo populair is bij reizigers.

Het dropje zelf is erg relaxed gebleven, ondanks de vele reizigers die het ontvangt. In het dorpje zelf bevinden zich geen hotels alleen maar casa’s particular. Een ideale plek voor de individuele reiziger om vanuit hier de vallei te voet, te fiets of te paard te verkennen. Boekt u een rondreis dan is de kans groot dat u in een van de hotels net buiten het dorpje verblijft. Door de hogere ligging genieten deze hotels van een prachtige uitzicht over de vallei. Op 4 kilometer ten westen van Vinales bevindt zich de Mural de la Viva-Cuba Vinales Vallei prehistoria. Een muurschildering van 120 bij 180 meter op een rots. Hoewel de naam anders doet vermoeden is deze muurschildering gemaakt in 1960 in opdracht van Fidel Castro en verbeeld het de evolutie op Cuba. De grote van de afbeelding en het landschap erom heen maakt het het bezoeken waard. De omgeving van Vinales bevat het meest uitgebreide grottenstelsen van Cuba. De grootste is Gran Caverno de San Tomas: 46 km grotten waarvan een gedeelte te bezichtigen is onder begeleiding van een gids.

Las Terazas: Cubaans Ecotourisme

Een van de eerste ecotourisme resorts van cuba. Vanuit Havana erg snel te bereiken via de autopista die tot aan Las Terazas voor Cubaanse begrippen van hoogwaardige kwaiteit is. Las Terazas bevindt zich midden in een zeer bosrijke omgeving met heuvels die zich uitstekend lenen voor wandeltochten en paardrijden. Vanuit het dorp zijn er verschillende excursies te doen naar coffeeplantages, tropische tuinen en natuurlijke zwembaden zoals Banos de Bayate.

Cayo Jutias en Cayo Levisa

Op relatief korte afstand van de Vinales valei liggen de afgelegen stranden van Cayo Jutias. Aan dezelfde noordelijke kustlijn, maar dichter bij Havana ligt Cayo Levisa. Bent u opzoek naar een afgelegen plek waar u rustig op het strand kan liggen en helemaal niks van plan bent te ondernemen dan bent op caya jutias op de juiste plek. Wilt u iets minder rust en iets meer activiteiten willen ondernemen dan kunt u beter naar het Cayo Levisa. Dit eiland is door de ligging vlakbij de hoofdstad van Cuba al iets meer ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om te duiken.

Maria la Gorda: relaxen en duiken

Maria la Gorda behoort tot een Viva-Cuba Vinales Maria La Gorda van de top duikplekken van Cuba. Voor vele reizigers is dit meest westelijke puntje van Cuba te ver van hun route, ook groepsreizen laten deze bestemming vaak uit hun rondreis en komen niet westelijker dan Vinales. Dit maakt het voor de ware rust aanbidders een ideale plek om na het wandelen, paardrijden en mountainbiken in de vinales vallei een paar dagen lekker bij te komen op het strand. Naast uitrusten en zonnebaden staat Maria la Gorda bekend om zijn prachtige onderwaternatuur. Duikers kunnen hier genieten van zeer aangename duikcondities, zwart koraal, een Spaans vrak en in het juiste seizoen de walvishaai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *