Cienfuegos

Cienfuegos

Cienfuegos is een sfeervolle Cubaanse stad in het zuiden van het eiland aan de Cienfuegos-baai en wordt ook wel “de parel van het zuiden” genoemd. De stad telt 105.000 inwoners. Aan de baai staat het Castillo de Jagua, ooit gebouwd om de piraten vanuit de Caraïbische zee tegen te houden. Vlakbij Cienfuegos ligt het strand van Rancho Luna.

In Cienfuegos raden we aan om een bezoek te brengen aan het in Moorse stijl gebouwde Castillo de Jagua in Punta Gorda. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan is een bezoek aan het Castillo de Jagua zeker aan te raden. Dit fort, gebouwd in de 18e eeuw, is prachtig bewaard gebleven en biedt een fascinerend inzicht in de militaire geschiedenis van Cuba. Je kunt hier ook ‘s avonds dineren. Vanaf ongeveer 12:00 uur ’s middags en tijdens het diner wordt er pianomuziek gespeeld. Binnenin kun je de uiteenlopende stijlen bewonderen van gotisch tot barok. Breng ook een bezoek aan het Tomas Terry theater, een van de beroemdste gebouwen van Cienfuegos. Het is gebouwd door de zoons van de Venezuelaanse industrialist Tomas Terry, om hun vader te eren.

Cienfuegos is een verborgen juweeltje in Cuba dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen die naar het eiland reizen. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een authentieke Cubaanse ervaring, is deze stad zeker een bezoek waard.

Cienfuegos staat bekend als “La Perla del Sur”, wat “De Parel van het Zuiden” betekent, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De stad is gelegen aan de zuidkust van Cuba en biedt adembenemende uitzichten op de Caribische Zee en de baai van Cienfuegos. Het historische centrum van Cienfuegos is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de mix van koloniale en neoklassieke architectuur.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Cienfuegos is de wandeling over de lange boulevard, genaamd de “Malecón”. Deze boulevard strekt zich uit langs de kust en biedt een prachtig uitzicht op de baai en de omliggende bergen. Het is een geweldige plek om te wandelen, te fietsen of gewoon te ontspannen en te genieten van het uitzicht.

Een andere populaire attractie in Cienfuegos is het Teatro Tomás Terry, een prachtig theater uit de 19e eeuw dat beroemd is vanwege zijn neoklassieke architectuur en akoestiek. Het theater organiseert regelmatig optredens en evenementen, dus het is de moeite waard om te zien wat er op het programma staat tijdens je verblijf.

Maar Cienfuegos is niet alleen geschikt voor cultuurliefhebbers. Het is ook een geweldige plek voor avontuurlijke reizigers die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van Cuba. De nabijgelegen El Nicho-waterval is een populaire attractie en biedt verfrissende zwembaden en prachtige wandelroutes door de omliggende bergen.

Al met al is Cienfuegos een stad die je niet mag missen tijdens je reis naar Cuba. Het biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die je elders op het eiland niet zult vinden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, natuur of gewoon op zoek bent naar een ontspannen vakantie aan de kust, Cienfuegos heeft voor elk wat wils. Dus voeg deze stad zeker toe aan je reisroute als je het beste wilt halen uit je vakantie in Cuba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *