Cultuur in Cuba

Cultuur in Cuba

Cuba is het beste te omschrijven als een land met vele contrasten. Aan de ene kant staat Cuba bekend om zijn warme sfeer, salsamuziek, sigaren, rum, oude Amerikaanse auto’s, authentieke koloniale steden, prachtige natuur, kleurrijke straten en schitterende stranden. Aan de andere kant staat Cuba bekend om zijn achterhaalde communistische systeem wat het leven voor de inwoners van Cuba er niet gemakkelijk op maakt. Zij hebben te kampen met politieke onderdrukking, gebrek aan voedsel, lange rijen voor de winkels, afgeladen volle bussen en een tekort aan brandstoffen. Het is voor de inwoners van Cuba daarnaast niet toegestaan om het land te verlaten wat tot gevolg heeft dat een aantal inwoners hun leven wagen om in krakkemikkige bootjes over te steken naar de Verenigde staten. Het gros van de inwoners van Cuba blijft overigens wonderbaarlijk vrolijk, hartelijk en gastvrij onder deze omstandigheden.

Mede door het Amerikaanse handelsembargo is het toerisme voor Cuba een belangrijke inkomstenbron. Hierdoor zorgt de overheid en de bevolking ervoor dat u als toerist niet geconfronteerd wordt met deze keerzijde van Cuba. Het is als toerist een prettig, veilig en schitterend land om de vakantie door te brengen.

Voor een aantal reizigers zal de keerzijde van Cuba juist een extra reden zijn om het land te bezoeken. De tegenstellingen van Cuba maken het immers tot een zeer interessant land om te bezichtigen. Voor hen is het wellicht aan te raden om op kort termijn een vakantie te boeken. Nadat de gezondheidstoestand van Fidel Castro (de oorspronkelijke leider van Cuba) ernstig verzwakte, nam namelijk zijn broer Raúl Castro de macht over. Niemand weet wat er met Cuba gaat gebeuren op het moment dat Fidel Castro te overlijden komt. Wellicht betekent dit ook het einde van het communisme en het grote contrast in Cuba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *