Visum voor Cuba

Visum voor Cuba

Als u een bezoek aan Cuba wilt brengen, moet u op de eerste plaats in het bezit zijn van een paspoort dat vanaf de datum van aankomst nog zes maanden geldig is. Daarnaast moet u een toeristenkaart (visum) aanschaffen. Samengevat zijn de volgende documenten dus nodig voor een reis naar Cuba:

 • Geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Cuba
 • Volledig ingevuld visum
 • Een reisverzekering is eveneens verplicht!

Het cuba visum

Het visum is geldig voor 30 dagen en kan verlengd worden met maximaal 30 extra dagen. Het visum bestaat uit twee delen; het eerste deel wordt bij aankomst in Cuba ingenomen, het tweede deel van het visum dient u goed te bewaren want deze heeft u nodig wanneer u het land wilt verlaten. Wellicht dat het handig is om een kopie van uw visum te maken zodat er bij diefstal makkelijker een nieuw document aangevraagd kan worden. Eventueel kunt u ook een kopie digitaal bewaren zodat er helemaal geen problemen kunnen ontstaan. De kosten van een visum bedragen € 22,50 per persoon.

Visumaanvraag via reisbureau

Indien u via een reisbureau boekt, kan men daar het visum voor u aanleveren. Een andere optie is om deze via het Cubaanse consulaat of de Cubaanse ambassade te verschaffen. Het Cubaanse consulaat is gevestigd in Rotterdam en de Cubaanse ambassade is gevestigd in Den Haag. Voor de aanvraag van een visum dient u alleen een kopie van uw paspoort mee te nemen. Het is dus ook mogelijk om iemand anders voor u een visum aan te laten vragen.
Andere optie is via de ANWB winkel of online een visum aan te vragen. Mogelijk vragen ze hier om een kopie van uw paspoort om zo de informatie in te kunnen vullen. Voelt u zich hier niet comfortabel bij? Vraag dan of ze een blanco visum toesturen dat u zelf kunt invullen. Het document mag namelijk met een zwarte pen handmatig ingevuld worden.

Benodigde informatie voor visumaanvraag

Op het visum worden slechts een paar zaken vermeld:

 • Familienaam (achternaam)
 • Voornaam/voornamen
 • Paspoortnummer
 • Nationaliteit

Deze gegevens kunnen daarom gevraagd worden bij het aanvragen van het visum. Let er bij het paspoortnummer goed op dat het paspoort nog voldoende lang geldig is! (zie bovenaan deze pagina). Mocht u in de tussentijd nog een nieuw paspoort moeten aanvragen, vul dan het paspoortnummer pas later in.

Visum laten invullen of zelf invullen

Wanneer u het visum aanschaft heeft u de mogelijkheid deze vooraf te laten invullen. De instantie waarbij u dit aanvraagt print uw gegevens dan vast op het document, maar rekent hier mogelijk een klein extra bedrag voor. U heeft ook de keuze het visum zelf in te vullen, maar let op: wanneer u een spelfout maakt of onleesbaar schrijft wordt het document ongeldig en dient u een nieuwe aan te schaffen. Correcties maken of doorstrepen op het document is verboden en maakt het visum ongeldig.

2 gedachten over “Visum voor Cuba

  1. Hallo,

   Een visum voor Cuba is redelijk snel aan te vragen, bij verschillende websites heb je het visum bij tijdig bestellen de volgende werkdag al in huis. We raden aan dit echter altijd een aantal weken voor vertrek te regelen zodat er nog enige speling is, mocht er wat fout gaan met de verzending van het document of het invullen van de gegevens.
   Fijne vakantie!

   Viva-Cuba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *